Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Öland Spirar 10-13 maj 2018!

edins-lustgard

För sjunde året i rad satsar Ölands Skördefest på Öland Spirar; ett evenemang som öppnar dörrarna till Öland. Våra besökare kommer att erbjudas aktiviteter runt om på ön som är förknippade med trädgård och uteliv.

Antalet aktiviteter fördubblades de första åren och besökartillströmningen har sedan dess varit över förväntan.

Temat för helgen är trädgård, naturupplevelser och lantliv. Över hela Öland erbjuds du som besökare aktiviteter i denna anda. Shoppa, ät gott och upptäck sevärdheter på vår fagra ö. Konst, musik och litteratur är kulturella inslag som kryddar din vistelse.

Bland orkidéer och fågelsång hittar du avkoppling och inspiration. Öland med sina självklara värden i landskapet som t ex Världsarvet på södra Öland, strandängar och stenkust är upplevelser du inte hittar någon annanstans.

”Besök en Öppen Trädgård från norr till söder” är en aktivitet som bara växer och växer med både deltagare och besökare år från år.

När den öländska naturen spirar bjuder också många trädgårdar på sköna, grönskande upplevelser. I anslutning till flera av dem finns dessutom en ateljé intill, där du kan njuta av konst eller konsthantverk i alla de former.

Handelsträdgårdar och plantskolor på Öland är vid denna tiden på året sprängfyllda av inspiration och växtlighet till din egen trädgård.
Här kan du botanisera på egen hand eller få professionell hjälp, om du så önskar.

Det finns inte många, om några, platser som Öland när det gäller uppvisande av olika djurarter som du kan beskåda, klappa och till och med rida på under Öland Spirar.

Här finns möjlighet att hos våra deltagare uppleva Alpackor, Kameler, Strutsar, Kossor, Får, Hästar, Kaniner och Höns, för att nämna några.
Titta under medverkande-fliken på startsidan här, eller håll utkik efter annonserna i Öland Spirars tidning.

Om du vill se ännu fler exotiska djur, så gör ett besök på Ölands Djurpark. Här möter du djur från hela världen i nutid och får dessutom en upplevelse av dåtid i form av dinosaurieparken.

På sydöstra Öland får du utöver den fantastiska naturen även chansen att uppleva Fågelvägen. Här har man samordnat företag och föreningar i ett gemensamt projekt. Här anordnas ett stort antal aktiviteter på olika platser, inom det geografiska område som i dag kallas Fågelvägen.

Som sig bör inom Fågelriket inriktar sig många vandringar på att visa det rika fågellivet som finns på sydöstra Öland. Från Segerstads fyr, Albylen i Alby, Stenåsa naturbokhandel, Mellby, Triberga och Skärlöv utgår vandringarna. Några kommer att förena fågelliv och vacker natur med konst, andra med berättelser om de gamla byarna och flera av vandringarna kommer att avslutas med möjlighet till fika eller mat.

Det finns så mycket mer att berätta om Öland Spirar, men det är bättre att du får läsa och uppleva på egen hand när vi fyller vår hemsida med allt som händer under Spirar-helgen i maj på vår underbara ö.

Vi hälsar dig välkommen till ännu ett år med Öland Spirar 2018!

 

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: